Nederland wint van Engeland. - Reisverslag uit Midsomer Norton, Verenigd Koninkrijk van Sander Hurenkamp - WaarBenJij.nu Nederland wint van Engeland. - Reisverslag uit Midsomer Norton, Verenigd Koninkrijk van Sander Hurenkamp - WaarBenJij.nu

Door: Dhr Hurenkamp

Blijf op de hoogte en volg Sander

21 April 2015 | Verenigd Koninkrijk, Midsomer Norton

Nederland wint in een zenuwslopende wedstrijd van Engeland.

Critici hadden weinig hoop voor het Nederlands elftal van het Veluws College Mheenpark tegen het sterrenteam van de Engelse Norton Hill School. Bij de Engelsen ontbraken onder andere Wayne Rodney, Jack Milkshere en sterkeeper Joe Part maar desondanks moest de kracht van het sterrenteam van de Engelsen niet onderschat worden. Het team traint een aantal malen per week en kent elkaars krachten en zwaktes. Dit was niet het geval voor het Nederlands elftal van het Veluws College Mheenpark. Nog nooit stonden zij in deze formatie. Een grote aderlating was het gemis van sterspeler Astrid. Vlak voor de wedstrijd werd bekend dat ze niet kon spelen. Ook raakte de bank naarmate de aanvang van de wedstrijd dichterbij kwam steeds dunner bevolkt. Dit kwam mede door het mooie zonnige weer en bij sommigen zullen de zenuwen parten hebben gespeeld.

Voorafgaand was er bij het Nederlands Elftal niets mis met de teamspirit. Aanvoerder Tom had zijn mannen en vrouwen voorafgaand aan de wedstrijd moed ingesproken en de scrum werd van zolder gehaald. De opstelling was bekend; Adam moest het doel verdedigen. Daan, Remco, Tom en Wesley zijn de vaste waardes in de verdediging. Jelle, Jordi en Timo moesten de aanvallers impulsen geven vanaf het middenveld. Tot slot begon het Nederlands elftal met een snelle voorhoede, die bestond uit Froukje, Sven en Iris. Op de bank namen Daniëlle en Bente plaats. Kortom, een ideale startpositie voor het Nederlands elftal. Voorafgaand aan de aftrap werd duidelijk dat de spelers van het Nederlands elftal de wedstrijd zeer serieus namen. Iedereen liep fanatiek warm en het leek alsof er geen zenuwen bestonden bij het Nederlands elftal.

De wedstrijd begon afwachten en spannend. Grote kansen waren er in de eerste helft nauwelijks voor het Nederlands Elftal en het was duidelijk dat zij moesten wachten op de counter. De Engelsen met het ingespeelde team kregen wel drie grote kansen achter elkaar, maar keeper Adam de Boer – geen familie van Frank en Ronald, maar wel met dezelfde kwaliteiten – hield de bal tot driemaal toe tegen.
Het Nederlandse publiek ging halverwege de eerste helft achter de ploeg staan en met een georganiseerde wave begon de ploeg vleugels te krijgen. De keiharde aanmoediging van een overenthousiaste supporter -Sander- zorgde ervoor dat het moraal van het team nog verder groeide. Door de solide verdediging en de volle inzet van de middenvelders en aanvallers konden er geen grote kansen meer genoteerd worden in de eerste helft. De Nederlandse ploeg hield dapper stand en de Engelsen kwamen niet meer aan een fatsoenlijke aanval toe.

In de tweede helft kwamen Bente en Daniëlle het veld in voor een moegestreden Timo en Jelle. De zon broeide op het veld en er heerste een onaangename temperatuur. De Nederlanders bleken hier beter tegen bestand, want de grote kansen waren in de tweede helft voor de Nederlanders. Het duurde dan ook nog geen tien minuten voordat de Nederlanders op voorsprong kwamen. De bal werd goed rondgespeeld door de verdediging en het middenveld, waardoor Sven met een prachtige schuiver – zoals Kluivert het deed in zijn beste jaren – de Engelse keeper kon verschalken. Na de goal kwam het Nederlandse team nooit meer in gevaar. Zelfs tijdens het grote wisselen van spelers gaven de Nederlanders geen kans meer weg. Aan het eind van de wedstrijd kon Daan na een goede steekpass alleen op de keeper afrennen, maar de enorm lange keeper van de Engelsen kwam uit zijn goal en voorkwam een 2-0 achterstand voor de Engelsen. De voorsprong van het Nederlandse team bleef eenvoudig op de been en daardoor wist het de wedstrijd dan ook te winnen. Het was voor de tweede keer in zes jaar dat het Nederlandse team een overwinning boekte op het Engelse team. Een grote primeur was dat het Nederlandse team voor de eerste keer de nul wist vast te houden. Na het eindsignaal was de vreugde dan ook groot bij zowel de spelers als de supporters.
Het was een wedstrijd om nooit te vergeten.

• 22 April 2015 - 13:28

Nienke Schutte:

Wat een leuk verslag! Leuk om iets te horen en mooie foto's! Wat goed dat ze gewonnen hebben, een topteam!

• 22 April 2015 - 14:24

Daan Biesterbos:

Daan Biesterbos was verreweg de beste speler van het veld. Zonder hem was er geen kans.

• 22 April 2015 - 14:32

Adam 'Neuer' De Boer:

Het team was fantastisch, met de fantastische saves van de keeper.

• 23 April 2015 - 00:48

Daphne, Maaike En Ilse:

Zonder de zeer actieve cheerleaders was dit nooit mogelijk geweest.

• 24 April 2015 - 13:24

Anoniem:

Gelukkig hadden ze zo'n fantastische aanvoerder die niet alleen de spelers moed in sprak, maar het achterin met behulp van andere verdedigers goed dicht wist te houden. Zonder hem was deze overwinning natuurlijk niet mogelijk geweest.

• 25 April 2015 - 21:13

Wim:

Grote klasse, zowel verslag als wedstrijd verloop. Ben weer trots op Nederland en vooral op apeldoorn!